Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Degalecop.nl

Inloggen of inschrijven

Gezellige buurtbbq (ondanks omgewaaide tent) (2018)Gezellige Buurtbbq Bertus Aafjeshove, Simonvestdijkhove, Thorbeckepark (22 september 2018)

 

Om 10.00 u s’morgens starten buurman Wim Dekker en Ton van Arnhem met het opzetten van de tent en het opblazen van de rodeostier (ter vermaak van de buurtkinderen). Het is allemaal nogal een uitzoekwerk hoe de tent moet worden opgezet. Uiteindelijk staat hij dan toch om ongeveer 12.30u met de nodige zandzakken er omheen ter versterking want het waait nogal.  Buurvrouw Bea Boogaard en Margot Snel komen met tafels en stoelen aangesleept om de tent in te richten en op te vrolijken met slingers, ballonnen, kleedjes voor op de tafels. En dan staat alles er om 13.30u zodat we ons niet zo hoeven te haasten als we om 17.00u onze buren zullen verwelkomen met eerst een hapje en een drankje. Daarna om 18.00u starten met de bbq.  

Maar dan, 13.40u, een windhoos en een regenbui waar je echt niet vrolijk van wordt. En ja hoor, de tent gaat tegen de grond met alles wat er al in stond. Grote paniek. De stokken waarmee de tent is opgezet, kapot. Wat nu?? We zijn ten einde raad. Tent weg, dus bbq gaat niet door?

Gelukkig zijn er altijd creatievelingen die een aanvaardbare oplossing vinden. Kan het feest ergens in een garage worden gehouden?? Voor 49 volwassenen en 16 kinderen?? Dat wordt krap, maar bij Margot kan haast altijd alles. Dus maar eens even kijken hoe we dat moeten aanpakken. Bea heeft nog een stevige partytent, die wordt op de oprit geplaatst zodat daar de barbecuetoestellen onder kunnen staan. In de garage wordt iets heen en weer geschoven zodat er een aantal tafels en stoelen kunnen staan en een aantal biertafels. Om 15.10u worden de schalen met vlees, salades en sauzen aangeleverd. Die dus maar onder de tafels  geschoven. Het is gelukkig niet zo warm, dus het vlees hoeft niet in de koeling. Het blijft wel goed totdat we het s’avonds gaan nuttigen. De rodeostier wordt ook bij het huis van Margot opnieuw opgeblazen, want de kinderen willen er op spelen.  

En dan zijn we toch  nog op tijd klaar met alles en gaat Bea eerst even alle bewoners die zich hebben aangemeld,  informeren omtrent de gewijzigde plek waar de bbq gaat plaatsvinden.  

En wat hebben we een reuze gezellige avond gehad. Ondanks de krappe ruimte voor zoveel mensen was de sfeer optimaal en is er heel wat afgekletst onderling. Voor de kinderen was er nog een verrassing. De “Picnic” auto kwam langs met een spel voor de kinderen. Dit vonden ze zo leuk dat ze er niet bij weg te slaan waren toen ze binnen werden geroepen om een lekker patatje te komen eten (en dat wil wat zeggen want een patatje is toch wel je van het).  

Vanaf 21.30 u begonnen sommige bewoners met kleine kinderen het tijd worden om weer huiswaarts te keren. Velen bleven nog een uurtje nakletsen en helpen met het opruimen en weer toonbaar maken van de garage en de oprit.  

Na heel veel bedankjes aan Margot en uitingen dat men zo’n gezellige avond had gehad, was het feest om 23.30u afgelopen en kijken we terug op een ontzettend geslaagde buurtbbq.