Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Degalecop.nl

Inloggen of inschrijven

Galecop vrij van windmolens-overlast? Grootste zonnepark van NL kan in Rijnenburg worden gerealiseerdSinds februari 2017 is het wijkoverleg en vele mensen uit de wijk betrokken rondom de ideeën van de gemeente Utrecht om in Rijnenburg (de polder ten westen van Galecop) energie met windmolens en/of zonnepanelen op te gaan opwekken. Analyse van mensen van de belangengroep "Buren van Rijnenburg en Reijerscop" hebben nu vastgesteld dat "Utrecht" duurzame energie-oipwekking kan combineren met woningbouw waardoor ook voor Nieuwegeiners, Ijsselsteiners de woningdruk iets kan worden verminderd. Een gezond compromis voor mens en natuur lijkt me zo. Wat denkt/vindt u? Reageer aub op de poll.

https://www.pen.nl/artikel/grootste-zonnepark-van-nederland-kan-in-polder-rijnenburg-ook-als-er-woningen-gebouwd-worden

Lijkt het u/jou verstandig dat de gemeenteraad van Utrecht (en omliggende gemeentes) kiezen voor duurzame electra-opwekking met zonnepanelen en daarmee tegelijkertijd woningbouw mogelijk maken?
2 stemmen Verlopen
Deel dit bericht!

Reacties

Jan van Rossum
27 januari 2019

Ja, ik ben een voorstander van deze keuze

onderschrijf de stelling

Hetty
2 februari 2019

Ja, ik ben een voorstander van deze keuze

Zonnepanelen in combinatie met woningbouw vind ik een prima oplossing. Ik ben fel tegen het plaatsen van windmolens.