Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Degalecop.nl

Inloggen of inschrijven

Ik stel aan u voor: Jasper Blom, wijkcoördinatorJasper is 28 jaar en komt oorspronkelijk uit De Goorn, een klein dorp in de kop van Noord-Holland. Nu woont hij in de Dichterswijk in Utrecht. Een groot verschil, maar het bevalt hem prima en hij wil absoluut niet meer terug, want Utrecht is een grote stad die toch een beetje dorps aanvoelt. Hij is blij met zijn nieuwe baan in Nieuwegein, waar hij de plaats opvult van Sander Derksen die met zijn gezin een langdurige rondreis maakt in het verre oosten. Zelf heeft Jasper Vietnam bezocht, samen met zijn vriendin, maar hij vindt het te ver. Ze geven de voorkeur aan reizen in Zuid-Europa zoals Spanje (Malaga, Barcelona) en Italië (Florence). Met vrienden bezoekt hij binnenkort Praag en samen met hen bezoekt hij binnenkort het concert van Marco Borsato in de Kuip en Lowlands. Dichtbij huis mag hij graag een krantje lezen of een biertje drinken in zijn stamkroeg op het Ledig Erf.

Sportief is Jasper ook. Elke morgen zwemt hij in Merwestein. Verder doet hij aan spinning, wandelt graag langs de Utrechtse singels en Lepelenburg en traint in De Kwakel in Utrecht voor de Triathlon. Graag wandelt hij ook met Mokka, de hond van zijn ouders.

Hoe kwam Jasper in Nieuwegein terecht? Na zijn vwo opleiding studeerde hij Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit van Utrecht. Deze studie behelst alles wat te maken heeft met Ruimtelijke Ordening, Bestemmingsplan en infrastructuur – eenvoudig gezegd: Hoe maak je een wijk mooier. Voor zijn bachelor deed hij in Utrecht onderzoek naar participatie in Utrecht. Daaruit kwam onder meer naar voren dat het belangrijk is dat bewoners zich inzetten.

Bovendien heeft Jasper tijdens zijn bachelor fase een herstructureringsplan voor de wijk Merwestein geschreven. De wijk Merwestein moest vergroenen, met name het gebied rond het Calscollege en wat was er mogelijk met zwembad Merwestein en de leegstaande kantoren in die wijk. Dat was midden in de crisis.

In 2018 studeerde hij af en na een vakantie in Vietnam keerde hij terug naar zijn roots in Noord-Holland. Hij vond een baan een aannemer in de bouw in Hoorn, een familiebedrijf. Gedurende zijn studententijd heeft Jasper bij de Bijenkorf in Utrecht gewerkt. Als medewerker op de afdeling klantenservice loste hij daar de klachten en problemen van de klanten op. Hij was een aanspreekpunt. Dat onderdeel vindt hij ook terug als wijkcoördinator. Hij is ook aanspreekpunt voor idereen uit de wijk zo ook de buurtverbinders, de mensen die ideeën hebben en van alles doen om ze - meestal samen met andere wijkbewoners - uit te voeren.

Zijn broer maakte hem attent op de carrièrebeurs en raakte in gesprek met Marleen Manders en Paula de Jong van de gemeente Nieuwegein. Er volgde een uitnodiging voor een talentenmiddag en per 1 januari jl. is Jasper in dienst getreden.

‘Met collega Irene van Egmond, die ook wijkcoördinator is, werk ik wel samen om de dingen die o.a. in dat adviesrapport staan uit te voeren. Dus de leuke brug is dat ik dingen die ik een tijdje gelden heb geadviseerd voor zowel de gemeente Utrecht als de gemeente Nieuwegein nu zelf in de praktijk kan brengen!”

Jasper vindt Galecop aantrekkelijk. De vrij nieuwe wijk is ruim opgezet, groen, een mooie plek dicht bij Utrecht met goede voorzieningen, gemixte bevolking en het is er goed toeven voor mensen met kinderen. Het is er ook schoner dan Merwestein en Batau.’

Zijn grote interesse heeft het ZAP beleid (ZwerfAfvalPakkers). Hij ziet het als een link naar zijn master afstudeeronderzoek Circulaire Economie. Het is een breed spectrum, waarbij ook de bouw wordt meegenomen, omdat dat eveneens een grote vervuiler is. Ook boeiend is het kijken naar hoe iets een tweede leven kan krijgen en hoe het afvalsysteem beter ingericht kan worden, recyclen. In 2030 moet 50% van de economie circulair zijn. Ook kunstenaars en studenten worden hierbij betrokken. ’Er is al straatmeubilair gemaakt van de wieken van windmolens en in Utrecht is een walvis van plastic flessen te zien.’

In de toekomst wil Jasper graag een duidelijke functie bij een adviesbureau of een gemeentelijke carrière op het gebied van circulaire economie of ruimtelijke ordening.

Deel dit bericht!

Reacties

Bea Boogaard-Hoofd
16 februari 2019

Heb alle vertrouwen in Jasper als buurtverbinder en wijkcoördinator. Welkom Jasper!

Jasper Blom
19 februari 2019

Ha Bea wat een lieve reactie!

Henk Gelens
28 februari 2019

Ik wens Jasper alle succes in de wijk toe.