DeGalecop.nl

Inloggen of inschrijven

Ik stel voor: Fransje van Beek


  • Verhalen

Fransje is geen vreemde in Nieuwegein. In 2008 is ze bij de gemeente in dienst gekomen bij team Communicatie en was vanuit die functie onder meer betrokken bij projecten in Galecop, zoals de herinrichting van het Kempenaerplein en het ophogen van de straten. Twee jaar geleden werd ze wijkcoördinator op City Plaza en had toen eveneens de huisvesting van statushouders in haar portefeuille.
Jasper Blom, die Sander was opgevolgd en aanvankelijk onze wijk met de Batau combineerde, beperkt zich voortaan tot de Batau. Voor Galecop is Fransje nu wijkcoördinator. Ze vindt verschillende plekken in Galecop leuk, zoals de groene zones in en om de wijk en het gebied bij de ooievaars. Het buurtplein vindt ze heel gezellig en sfeervol, mede dankzij de gastvrouwen.
Minder prettig vindt ze dat in de lange rechte straten steen overheerst in plaats van groen.
In de Culemborgse wijk Parijsch, waar ze woont, is veel meer groen tussen de huizen en zijn boomgaarden waar je appels en peren kunt plukken. In IJmuiden, waar ze na haar studie Biologie, richting Natuur- en Milieueducatie met werken begon hebben de bewoners zelf geveltuintjes aangelegd en zo meer natuur in de straten gebracht. Dat zou misschien in onze wijk ook kunnen.
Ze houdt veel van de natuur. Die liefde blijkt uit haar hobby’s, roeien met een skiff op de Lek, fietsen en wandelen.
Momenteel is zich volop aan het inwerken en aan het ontdekken wat ze voor de bewoners kan betekenen. Ze denkt hierbij aan informatie verstrekken, ideeën van bewoners helpen uitvoeren en bespreken wat mensen zelf kunnen of wat ze nodig hebben. Wanneer deze zaken in een vroeg stadium bekend zijn is dat plezierig. Daarbij is communicatie belangrijk, je openstellen voor elkaar en niet oordelen. Om dit voor elkaar te krijgen heeft ze een leuke manier bedacht.
Gewapend met een kan koffie en bekers gaat Fransje bij een speelplaats, op een plein of in het winkelcentrum, op een bankje zitten en biedt ze voorbijgangers koffie aan. Zo kan spontaan een gesprek ontstaan over wat onze wijk kan gebruiken, welke zorgen er zijn, b.v. de windmolens, over de samenleving of hoe mensen gemakkelijker met elkaar in contact kunnen komen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.