DeGalecop.nl

Inloggen of inschrijven

Geweldige burendag 2019

Wat hebben we een oergezellige dag gehad op 28 september jl. Weliswaar begon het niet echt goed. ’s Morgens bij het opbouwen van het terras, kramen en allerlei andere voorzieningen bleek dat we niet voldoende aansluitpunten hadden voor de broodnodige stroomvoorziening. Niet getreurd. Eén van de organisatoren zorgde er voor dat er stroom gehaald kon worden via het appartementencomplex boven het winkelcentrum. Eind goed, al goed.

Gezellige boel daarbinnen

Toen alles klaar was gezet en de geplande activiteiten op het winkelplein en op buurtplein De Galecopperboog konden starten om 13.00 u, werden we kort daarna verrast door hevige windstoten en regenbuien. Oh,oh, dat was pech. Alles waaide weg van de kramen en de kraamhouders werden kleddernat. Maar vindingrijk als mensen zijn en uiteraard met toestemming van de betreffende winkeliers, mochten we alle kramen verplaatsen naar het overdekte winkelcentrum (behalve de dj, arme man). En dat bleek achteraf een geweldige alternatief. Het werd daardoor een hele gezellige boel in het winkelcentrum, zo knusjes op elkaar.

Grote ogen

De ingehuurde goochelaar vermaakte de aanwezigen met zijn goocheltrucs wat grote ogen opzette bij de kinderen, er stond een suikerspinkraam die gratis suikerspinnen uitdeelde en er werden pannenkoeken gebakken. Ook de kinderen van de kleedjesmarkt hadden een plekje gevonden in het overdekte winkelcentrum.

Jong en oud in buurtplein

Ons buurtplein de Galecopperboog is door deze burendagmanifestatie pas goed ingewijd als centrale ontmoetingsplek voor de bewoners. Daar was het een drukte van belang. Jong en oud vonden er vermaak. Voor de kinderen de kidzclub, koekjes bakken, het dartboard en het verven, voor de ouderen het optreden van Singing Inn. Gewoon te veel om op te noemen. En daar tussendoor de goochelaar die allerlei kunstjes vertoonde.

Prijsuitreiking

Om 16.00 u vond een prijsuitreiking plaats door onze wijkwethouder Ellie Eggenoor, hierbij ondersteund door de goochelaar. Degenen die mee hadden gedaan aan de activiteiten en hiervoor een stempelkaart konden inleveren, hebben allemaal een leuke prijs gewonnen.

Deze prijzen waren stuk voor stuk gedoneerd door de winkeliers en overige ondernemers op het winkelplein. Onze hartelijke dank voor jullie royale giften.

Barbeque

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de BBQ onder genot uiteraard van een drankje. Ook dit vond plaats in het overdekte winkelcentrum.  Onze slager Kastelein heeft deze BBQ uitstekend verzorgd. Het was heerlijk allemaal.

Beentjes van de vloer

De stemming zat er in de loop van de avond zo goed in, dat een aantal aanwezigen de beentjes van de vloer wilden en een vrolijke polonaise liepen door het winkelcentrum.

Al met al, zo’n gezellige dag geweest, voor herhaling vatbaar, (niet waar?)

Hartelijk dank!

Winkeliers, ondernemers en organisatoren, hartelijk dank voor jullie inzet voor dit oergezellig gebeuren in onze wijk Galecop!

 Fotoverslag

De foto's zijn gemaakt door onze wijkbewoner Arend Bloemink (www.oopsfotos.nl). Klik op de foto's hieronder voor een fotoverslag.

 

 

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.