Degalecop.nl

Inloggen of inschrijven

Ik stel voor: Jenny Smolders


JENNY SMOLDERS

Jenny woont sinds 3 jaar in onze wijk Galecop. Ze is geboren in Amsterdam, heeft 25 jaar gewoond in Biddinghuizen en 9 jaar in Friesland. In Friesland woonde ze helemaal vrij en in Galecop woont ze nu samen met haar man en twee Manchester terriërs in een appartement van het mooie complex  “Boerderij Bos”.  

Het is heerlijk wonen daar! Er wordt genoeg georganiseerd bij “Boerderij Bos” om het de bewoners naar de zin te maken. Er ligt een jeu de boules baan in de gemeenschappelijke tuin waar gretig gebruik van wordt gemaakt, er is o.a. een klaverjas-, een bridge- en  handwerkclub en ook jaarlijks een uitje met als afsluiting een heerlijk buffet, een kerstdiner en af en toe een warme maaltijd. Altijd heel gezellig.

Jenny en haar man Rob hebben 4 kinderen en 7 kleinkinderen. Hun schoonzoon heeft zijn goedkeuring verleend aan hun verhuizing van Friesland naar Galecop omdat hij Galecop één van de mooiste wijken in Nieuwegein vindt. En dat kan Jenny volledig beamen. Zij vindt Galecop een pracht wijk, ruim opgezet, veel groen en met goede huisartsen en een fysiopraktijk. En uiteraard zijn dat allemaal pluspunten voor een prettige woonwijk. Toen Jenny hier kwam wonen, kon ze wegens fysieke problemen slechts 100 m lopen. Door het krijgen van de juiste fysio is ze nu in staat om vanuit Boerderij Bos zelfstandig naar het Buurtplein te komen en daar is ze erg blij mee.

Jenny haar hart ligt bij het buurtplein De Galecopper Boog. Daar kun je haar minimaal 3x per week aantreffen. Voor haar fysiotherapeut maar ook op maandag bij de buurtlunch, op woensdag bij de haak-en breiclub en op vrijdagmiddag als gastvrouw bij de quiltbee, waar een groep van ongeveer 6 dames zich bezig houdt met de mooie activiteit “quilten” en 3 overige aanwezigen andere handwerkzaamheden beoefenen. Jenny vertelt dat het gedurende de haak-en breiclub vaak heel gezellig is en dat het lachen niet van de lucht is. Ook de sfeer bij de Quiltbee is heel gezellig, alleen iets minder luidruchtig (haha).

Naast Jenny zijn er nog meerdere gastvrouwen als vrijwilliger aanwezig op het buurtplein. Het is een heel hecht en pittig team. Het kan nog wel eens botsen, maar ze kunnen altijd weer samen door één deur. En dat is waar het om draait. Gezelligheid!

Jenny en de overige gastvrouwen hebben wel wensen voor het buurtplein o.a dat het buitenterras bij het buurtplein aantrekkelijker wordt ingericht en wordt afgestemd op gebruik voor bezoekers van alle leeftijden. Momenteel bestaat de inrichting uit wat ongemakkelijke houten banken en tafels. Misschien leuk voor de jeugd maar zeer zeker niet geschikt voor de oudere groep bezoekers van het buurthuis. Ze gaan samen proberen om met ondersteuning van het Wijkoverleg Galecop hierin verandering aan te brengen. Daar is budget voor nodig en dat zal opgebracht moeten worden door de eigenaren van het gebouw en eventuele subsidies die hiervoor aangeboord kunnen worden. Hopelijk gaat dat lukken en dan is het streven om voor de zomer van 2020 het e.e.a. gerealiseerd te hebben. Duimen maar!

De man van Jenny, Rob Smolders, is actief bij de gemeentelijke werkgroep “WTP”. Hij loopt vaak door de wijk om ongerechtigheden (b.v. onbegaanbare voetgangerspaden) op te sporen en meldt dit dan in de werkgroep zodat de gemeente de nodige maatregelen kan nemen om de gesignaleerde problemen te verhelpen.

Al met al, de wijk Galecop mag best blij zijn met zulke actieve inwoners. Vindt u dat ook?

 


Deel dit bericht!

Reacties

Dick Baars
20 september 2019

Ik herken me in het verhaal over Jenny

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.