DeGalecop.nl

Inloggen of inschrijven

Schetsontwerp Tiny Forest Galecop

Afgelopen woensdag 13 november kwamen er zes belangstellenden naar de informatiebijeenkomst over het Tiny Forest bij de Toonladder. De aanwezigen verbaasden zich dat er niet meer mensen belangstelling hadden voor zo'n leuk initiatief! Hoe dan ook, het initiatief van Fons de Kuijk (wijkbewoner en lid van het IVN) werd enthousiast ontvangen. 

Waarin verschilt een Tiny Forest van een gewoon bos?

De Tiny Forest verschilt van het andere aanwezige bos in de wijk, doordat er op een klein oppervlak veel verschillende (inheemse) soorten komen te staan. Hierdoor zal er een grote diversiteit aan planten en dieren te vinden zijn. De leerlingen van de school worden vanaf het begin betrokken bij hun bos en volgen de groei op de voet. Ook voor de wijk kan het bosje een educatieve en sociale functie hebben. 

Meer informatie

In Tiny Forest Buurtbijeenkomst Nieuwegein 13 november.pdf is meer informatie te zien over het Tiny Forest, het schetsontwerp en de locatie waar het bedacht is. 

Op dinsdag 10 december is de plantdag en worden de 600 boompjes en heesters door leerlingen van de Toonladder geplant. Belangstellenden zijn ook dan van harte welkom om te kijken, te helpen of voor meer informatie. Kopje koffie staat klaar. De uitnodiging volgt binnenkort.

Deel dit bericht!

Reacties

Jaap-Jan Pepping
16 november 2019

Waarom wordt er niet geinvesteerd in het onderhouden van het (echte) bos aan de andere kant van de school? Dat wordt helemaal niet meer onderhouden door de gemeente. Net zoals veel groen in Ngein.

Fransje van Beek
19 november 2019

Hoi Jaap-Jan. Ik weet niet hoe het met het onderhoud zit van het bos rond de Wielerbaan, maar ik heb wel begrepen dat de Tiny Forest een speciaal ontwerp is wat educatief goed te gebruiken is en wat niet in een gewoon bos kan.

Fons van Kuik
19 november 2019

Tiny Forest is een educatief project, speciaal voor schoolkinderen en buurtbewoners, mogelijk gemaakt door IVN en gemeente Nieuwegein. Het is in feite een bewonersinitiatief dat positief is ontvangen. Onderhoud groen en specifiek onderhoud wielerbaan is een ander onderwerp.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.