Degalecop.nl

Inloggen of inschrijven

TROTS OP ONZE VRIJWILLIGERSGALLECOPPERPARK SUBLIME HEEFT EEN PRIJS IN DE WACHT GESLEEPT EN TERECHT!

Je wandelt of fietst misschien wel eens langs de Galecopperdijk en geniet dan hopelijk van hun kippen, varkentjes en paarden. Galecopperpark-Sublime is een opvang voor verwaarloosde en mishandelde weidedieren. Ze hebben paarden en pony’s, geiten, schapen, varkens en kippen. Ze vangen deze dieren op, verzorgen hen en werken aan hun herstel. Als de dieren weer hersteld zijn, zoeken ze een fijne nieuwe plek voor hen. Chronisch zieke of hele oude dieren mogen gewoon bij hen blijven.

Ze doen alles met vrijwilligers en met heel veel passie. Ze begonnen een aantal jaar geleden op een kale wei. Inmiddels staan er weides, een paddock, rijbak, stallen etc echt. Ze proberen ervoor te zorgen dat alles er zo mooi mogelijk bij ligt, zodat het een meerwaarde is voor de wijk. Maar hou er rekening mee dat alles met handwerk en met een beperkt budget wordt gebouwd. Ook door jaarlijks een open dag te organiseren en door zo nu en dan met wat dieren langs een kinderopvang of instelling te gaan, proberen ze een bijdrage te leveren aan de wijk Galecop.

Bij hen kun je een paard of varken adopteren. Dit betekent dat je voor een klein bedrag per maand 1 dag per week voor dit dier mag zorgen en soms mag berijden. Ook kun je als vrijwilliger bij hen aan de slag. Als vrijwilliger ben je bezig met dierverzorging en mesten, of je kunt er bv voor kiezen om voornamelijk te klussen of te werken aan groenonderhoud. Je bent dan bezig in een gezellig team en in een mooie omgeving met veel dieren om je heen.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.