DeGalecop.nl

Inloggen of inschrijven

#Coronahulp nodig of bieden? Laat het weten!



Gezien de maatregelen om alle contacten sterk te verminderen heeft dat flinke gevolgen voor vooral ouderen en kwetsbare mensen. Bent u een van hen en heeft u behoefte aan praktische hulp of een luisterend oor? Bent u gezond en wilt u graag iets doen voor anderen in de wijk?

Hieronder geven we een overzicht van een aantal mogelijkheden:

www.vitaminecnieuwegein.nl

Het startpunt in Coronatijd om informatie te vinden over hulp en aanbod, en allerlei leuke, informatieve online activiteiten. Samengesteld door samenwerkende partijen in Nieuwegein zoals Movactor, De Kom, De bibliotheek, Sport Id, het vrijwilligershuis en vele anderen. 

www.degalecop.nl

Mag je je huis niet uit en heb je hulp nodig, bijv. voor boodschappen of de hond uitlaten? Vraag dan op dit platform om hulp. Wil je graag anderen helpen? Laat dat ook weten! Dat kan via de Elkaar Helpen-knop van deze site.

Facebookgroep Galecop Sociaal Buurthulp

Of maak gebruik van de facebookgoep Galecop Sociaal Buurthulp, waar mensen zich aanbieden om te helpen.

Briefje door de deur

Wilt u iets betekenen voor mensen uit uw buurt die geen internet hebben? En wilt u oppassen met persoonlijk contact? Het gebruik van Beste Buur.pdf kan handig zijn. Printen, invullen en in de bus gooien.  

De Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Met jaarlijks bijna 500.000 oproepen, en ca. 300.000 gesprekken, is de Luisterlijn al meer dan 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die met goed opgeleide vrijwilligers sociale en emotionele steun op afstand biedt. 

Anbo: ouderenbond (www.anbo.nl/nieuws)

  • Hebt u een vraag over het coronavirus, maakt u zich zorgen of wilt u gewoon even een praatje maken? Dat kan vanaf nu! We zijn 7 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar op telefoon 0348 - 46 66 66. Als u belt, staat iemand van ANBO u graag te woord of u nu wél of geen lid bent.
  • Online Yoga: De stoel yogalessen worden elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 10 uur live op de ANBO Facebook-pagina (@ANBO) uitgezonden. De les wordt iedere dag herhaald; ook op Facebook. Iedereen kan meedoen.
  • En nog veel meer handige informatie.

Hulplijn voor Mantelzorgers (www.mantelzorg.nl)

  • voor ouders van zorgintensieve kinderen en algemene vragen: 06 16 65 24 77
  • voor mantelzorgers van palliatieve patiënten: 06 28 11 19 64
  •  voor mantelzorgers van ouderen: 06 82 40 75 97

Alle lijnen zijn van 09:00 tot 21:00 uur open. Online zijn zij altijd te bereiken. Hun mailadres voor de hulptroepen is

Kindertelefoon (www.kindertelefoon.nl)

De Kindertelefoon is dé plek in Nederland waar kinderen elke dag gratis vertrouwelijke gesprekken kunnen voeren over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken met mensen in hun omgeving. Bel gratis en anoniem 0800 – 0432 Of gebruik de chat Elke dag van 11.00 tot 21.00 uur.

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.