Degalecop.nl

Inloggen of inschrijven

Ik stel voor: Nancy Bernardus 

Nancy woont sinds 1984 in Nieuwegein en sinds 1997 in onze wijk Galecop.  Daarvoor in Zuilenstein en Batau- Noord. Nancy is van oorsprong Indisch en zet zich in haar vrije tijd dan ook in voor allerlei vrijwillige activiteiten die verband houden met de Indische/Molukse cultuur. 

In het verleden, vanaf 2000-2017, was Nancy als vrijwilliger werkzaam bij buurtcentrum De Boog, waar ze de administratie verzorgde. Na de verbouwing is de administratie overgenomen door Movactor en heeft Nancy een aantal vrijwillige taken op zich genomen bij Stichting PELITA.

Stichting PELITA (opgericht in 1947) behartigt de belangen van Indische Nederlanders en Molukkers. In de loop der jaren ontwikkelde de stichting zich succesvol tot een professionele Indische welzijns instelling met een steeds belangrijkere rol voor vrijwilligers. PELITA heeft projecten door het hele land en hun hoofdkantoor is gevestigd in Diemen.

Nancy is vrijwilliger coördinator voor inloopmiddag Masoek Sadja/IJsselstein (Pelita), vrijwilligercoördinator (kassa/Entree) voor de jaarlijkse Molukse ouderendag in Barneveld (Pelita), vrijwilliger bij de Indische eettafel in Utrecht (Pelita) en vrijwilliger bij de maandelijkse Indische inloop middag Madjoe Dua in Nieuwegein.

Naast haar activiteiten bij deze stichting is Nancy ook vrijwilliger bij de Indië-herdenking die elk jaar op 15 augustus in Den Haag plaats vindt. Om de 4 jaar is dit in aanwezigheid van onze koning Willem Alexander. Nancy doet daar de infobalie. 

Verder is ze actief betrokken bij het Indisch Herinneringscentrum (IHC) in den Haag. 

Al met al komt ze tijd te kort om zich te vervelen, beaamt ze lachend. Ze vindt het organiseren van activiteiten leuk en benadert de mensen die geïnteresseerd zijn om een bepaald maatschappelijk onderwerp/thema te bespreken (zoals b.v. de WMO/Spierziekte Nederland etc..). Nancy maakt met belangstellenden afspraken om een thema voor te bereiden.

Eénmaal per kwartaal wordt bij een inloopmiddag (Masoek Sadja/ Stg. Pelita) een maatschappelijk thema/onderwerp besproken van ongeveer 15 minuten. Op deze middag wordt er daarnaast gezelligheid geboden met een muzikale omlijsting van een liveband en het maken van een dansje, onder het genot van een drankje en een hapje. Nou ja, hapje, het betreft soms een complete maaltijd (op z’n Indisch). Dit allemaal voor een redelijke prijs. Bij de Indische Eettafel kan men voor € 10,00 een Indisch buffet mee eten, men mag 2 x opscheppen en een drankje kost € 0,75. Voor de vrijwilligers is dit gratis.

Nancy is de 2e generatie Indische Nederlanders. Het is haar bedoeling om haar cultuur door te geven aan de 3e generatie zodat het niet verloren gaat.

Voor belangstellenden om een Indische inloopmiddag bij te wonen neem dan contact op met Nancy.

 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.