DeGalecop.nl

Inloggen of inschrijven

Informatie en tips CoronavirusMisschien hebt u vragen over het coronavirus. Of over de gevolgen ervan in Nederland. Allerlei organisaties, waaronder de gemeente, werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Wij volgen de richtlijnen en informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Regio Utrecht. 

OM verspreiding van het virus tegen te gaan verzoeken wij u de adviezen van deze instanties op te volgen.

Movactor

Op de buurtpleinen houden wij ons aan de landelijke richtlijnen. We willen graag, samen met u, bijdragen aan het tegengaan van verdere verspreiding van het virus. Lees hier wat dit betekent voor onder andere buurtplein Galecop.

RIVM

Op de site van het RIVM vindt u een actuele lijst met vragen en antwoorden. Die lijst wordt dagelijks aangevuld. Hier leest u bijvoorbeeld wat u kunt doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken.

GGD

Vragen over het coronavirus kunt u stellen aan de GGD voor de regio Utrecht. Veel antwoorden kunt u al vinden op de website van de GGD regio Utrecht.

Landelijke informatielijn

Er is een landelijke informatielijn geopend voor alle vragen over corona op het speciale nummer 0800-1351. Deze lijn is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

Huisarts

Hebt u gezondheidsklachten? Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Wat kunt u zelf doen? 

Een paar belangrijke tips en zie de infographic:

  • Was uw handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geen handen schudden.
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.