Degalecop.nl

Inloggen of inschrijven

WAAK (samen!) extra voor AUTO-inbraak in GalecopWaak voor Auto-inbraak

 

In minder dan 20 seconden is een ruitje ingetikt, de auto geopend en doorzocht. Ze kennen het gedrag van automobilisten en weten goed wat er te halen valt. Soms gaat het om gelegenheidsdieven die auto’s openbreken omdat ze waardevolle spullen in uw auto zien liggen. Helaas komt het ook voor dat er iets uit of van de auto wordt gestolen, zoals een airbag of een navigatiesysteem. Politie en gemeente werken daarom nauw samen om inbraak uit auto te verminderen. Maar u kunt zelf de kans verminderen met onderstaande tips en helpen met het signaleren van verdachte situaties.

 

Tips tegen auto-inbraak

Het begint er natuurlijk mee dat u alle portieren van uw auto goed afsluit. Maar u kunt meer doen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken:

  • Neem altijd alle spullen mee uit de auto; 
  • Laat het handschoenenvakje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit; 
  • Dieven zoeken ook onder uw stoelen, berg daar dus niets op; 
  • Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem; 
  • Een startonderbreker voorkomt dat de dieven er met uw auto vandoor gaan; 
  • Parkeer uw auto zoveel mogelijk in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats; 
  • Zelfs als computerapparatuur niet in het zicht ligt, kunnen dieven deze ‘zien' met behulp van apparatuur dat signalen oppikt, zelfs als de apparatuur uit- of in vliegtuigstand staat.
  • Kunt u niet anders dan waardevolle spullen in de auto achterlaten, laat dan een kluisje in de auto monteren. 

Neem de TIJD om ALTIJD de auto rustig af te sluiten. Ligt er echt niet meer in van waarde? Klikt of knippert de auto?!  

Raadpleeg eventueel ook onze website: Vele tips die de veiligheid verbeteren 

Afgelopen jaar is het aantal deelnemers aan de whatsappgroep aanzienlijk gestegen en daardoor (leek) het aantal inbraken een dalende lijn te laten zien. Dus: lid worden van de whatsapp groep wordt warm aanbevolen. Zie: Galecopveilig.nl voor de beschikbare app groepen in Galecop. De app Veiligebuurt.nl installeren wordt overigens ook aanbevolen. 


Verdachte situatie of slachtoffer?

Ziet u een verdachte situatie? Bijvoorbeeld een auto of scooter met onbekenden die verdacht langzaam rijdt of bovenmatige interesse heeft in geparkeerde auto’s. Bel dan direct 112. 

Bent u slachtoffer geworden van een auto-inbraak? doe dan altijd aangifte bij de politie. Dit kan ook via de website: www.politie.nl.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.