DeGalecop.nl

Inloggen of inschrijven

Ik stel voor: Jos van Vogelpoel Voorgesteld wordt: Jos van Vogelpoel                                                         


Jos van Vogelpoel woont sinds 2000 in Galecop. Vanaf 1975 was hij werkzaam bij de gemeente Nieuwegein, waarvan de laatste jaren van zijn loopbaan als inkoper.  Jos is sinds 2003 gepensioneerd. Hij is getrouwd, heeft 2 kinderen en 2 kleinkinderen.

Jos vult momenteel zijn vrije tijd met hobby’s. Videografie is zijn grootste hobby. Hij werkt o.a. voor de Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) en voor de onlangs gelanceerde website DeGalecop.nl. Hij heeft veel mooie video’s van onze wijk gemaakt en tot op heden ook heel veel trouwreportages. Als er geïnteresseerden zijn die een trouwrapportage door hem willen laten verzorgen, kan dat vanaf nu met 50% korting omdat hij hiermee stopt in 2020 en graag wil afsluiten met een tweehonderdste trouwrapportage.

Naast videografie is hij zich sinds zijn pensionering ook gaan toeleggen op koken, een andere hobby. En t/m begin 2018 was hij de initiator van een groepje bewoners die elke week een avondje jeu de boules speelden op de banen bij het winkelcentrum. Jammer genoeg is de vorige zomer de animo wat minder geworden. Jos vindt dat jammer en hoopt binnenkort weer op te starten. Bewoners die geïnteresseerd zijn in een spelletje jeu de boules kunnen zich bij hem melden: (). Hij wil graag wekelijks een avondje of middag   jeu de boules organiseren.

In de zomerperiode hebben Jos en zijn vrouw een zgn. “lat”relatie (zegt hij lachend) omdat zijn vrouw dan een groot deel van die tijd doorbrengt in de caravan op hun camping in Wolfheze. Zijn vrouw schildert (Elisa schildert) en laat daar ook kinderen van meegenieten. Ze komen graag bij haar kijken en mogen ook zelf aan de gang met wat hulp van Elisa. Jos is hier erg trots op. Hij gaat er elke week heen om de boodschappen te doen en klusjes in en rond de caravan op te knappen. Als hij weer naar huis gaat zegt hij lachend; “Mijn taakstraf zit er weer op”.

Jos vertelt nog een leuke anekdote. Toen hij een film had gemaakt van de   Martinuskerk in Utrecht waar appartementen in zijn gerealiseerd  (Van een Godshuis naar 28 appartementen). Toen deze film op een feestavond van de bewoners werd aangeboden, moest iedereen in kerkkleding verschijnen en Jos had hiervoor in een partyshop kardinaalskleding aangeschaft. Met die kardinaalskleding heeft hij veel lol  beleefd. Zo op een carnaval in Drunen (waar zijn dochter woont) verscheen hij als kardinaal en zei tegen iedereen “Biechten € 1,00 per minuut” Men noemde hem een schijnheilige.

Of eens zomaar over de camping fietsend, dit tot grote hilariteit van de campinggasten.

Er heeft zelfs een foto van in het AD gestaan.

Als kind heeft Jos veel kennis opgedaan over de toen nog onbebouwde polder Galecop waar zijn vader een stukje land had. Hij moest daar altijd samen met zijn broer aardbeien plukken om te wecken, maar voordat ze weer thuis waren, was de helft hiervan door hun opgegeten. Tja, was dan het verhaal, er zaten maar weinig aardbeien aan. Dit smoesje zal heel veel mensen bekend voor komen vanuit hun eigen jeugd.

Jos maakt nog steeds veel leuke video’s en foto’s van events, georganiseerd door Stichting Wijkoverleg Galecop. Zoals o.a. van ons 25-jarig wijkfeest in 2018, het uitdelen van erwtensoep in het winkelcentrum tussen oud en nieuw en ook van de gezellige buurtborrel januari 2019 in ons buurthuis. 

Hopelijk kunnen we nog heel lang een beroep doen op de vaardigheden van Jos als videograaf.
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.