DeGalecop.nl

Inloggen of inschrijven

Ik stel voor: Ria Hermans, één van de 3 Ria's

Senioren Inloop georganiseerd door de 3 RIA’S

Ria Hermans woont nu 12 jaar in Galecop en is afkomstig uit Utrecht. Wegens gezondheidsredenen van haar man moesten ze verhuizen naar een 55* appartement en vonden dit aan het Abraham Kuyperpark. Ze heeft het hier heel erg naar haar zin en wil hier nooit meer weg. Ze vindt het wel jammer dat dit oorspronkelijke seniorencomplex nu voor alle leeftijden beschikbaar is.

Ria en haar man hadden specifiek voor een 55+ complex gekozen wegens de gezondheidstoestand van haar man en de rust die ze daarvoor nodig hadden. Maar blijkbaar door één of andere Europese richtlijn is het complex nu beschikbaar voor alle leeftijden. En dat heeft bepaalde consequenties.

Ria heeft 2 kinderen (dochters), 5 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.  Helaas is haar man in 2017 overleden nadat ze jarenlang liefdevol voor hem heeft gezorgd. Hij was hartpatiënt en had diabetes en moest op een gegeven moment 3 x in de week aan de dialyse. Dat is hem uiteindelijk fataal geworden. Uiteraard heel verdrietig voor Ria en haar kinderen/kleinkinderen.

Ze heeft hele lieve dochters en in april a.s. gaat ze samen met haar 2 dochters heerlijk op vakantie naar Turkije. Wat een rijkdom, zulke kinderen!

Ria heeft in het verleden in de catering gewerkt en had het daar ontzettend naar haar zin. Vanwege de gezondheidstoestand van haar man is ze 10 jaar geleden gestopt met dat werk omdat ze mantelzorger werd voor haar zieke man.

Destijds liep er een project via Movactor, “bakje in de buurt (gezamenlijk koffiedrinken)”. Ria is naar aanleiding  van dit project het gesprek aangegaan met Marja de Ruiter van Movactor. Hieruit is een initiatief gestart voor “Inloop Senioren”, een bijeenkomst op elke dinsdagmiddag in Buurtplein Galecop.

Op deze “Inloop Senioren” middag  worden o.a. spelletjes en bingo gespeeld. Voor de bingo levert iedere deelnemer zelf 2 cadeautjes mee als inzet hiervoor.

Gemiddeld zijn er 20 deelnemers per middag. Naast de spelletjes worden er ook andere leuke onderlinge uitjes georganiseerd, zoals samen pannekoeken eten in Rhijnauwen, waar ze met de regiotaxi heen gaan of lekker eten bij Brechtje op Cityplaza.

 

En met de Kerst en de Pasen uiteraard leuke stukjes hiervoor maken. Ook een high tea is altijd een aantrekkelijk item op het programma.

Het leuke van de “Senioren Inloop” is dat dit gerund wordt door 3 RIA’S. Zie bijgaande foto’s. Hulde aan deze VRIJWILLIGERS!

Hebt u zin gekregen om eens naar de “Senioren Inloop” te komen, u bent van harte welkom!

 Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.